Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matematika példa megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
352
feladat megoldásában kérek segítséget!!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a, 16db fél óra van 8 órában
az első díja 150Ft, az utolsóé 150+15*x
a második 150+x, az utolsó előttié 150+14*x

Ezek kombinálásával, hogy az 1'+16', 2'+15' stb adogatod össze azt kapod, hogy 150+150+15*x a parkolási díj egy órára (mivel két fél óra díját adtuk össze.
Összesen 8 óra van, tehát 8*(150+150+15*x) =14400Ft => 120x+2400=14400 => x=100
1

b,

47*50+(248-47-x)*100+x*200=31350 => X=89, azaz 89 db 200Ft-os érme volt, 47db 50Ft-os és 112db 100Ft-os.

C-hez az ábra még jó lenne
Módosítva: 7 hónapja
1