Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

70% os denaturált szesz készítése

Főoldal » Középiskola » Kémia
361
Hogy kell egy 100% is denaturált szesz ből 70%osat csinálni? 500ml kell készíteni. Először az alkohol és utána a víz ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

A következő egyenlet írható fel: (V+x)/100=V/70 (a "V" a 100%-os etanol, az "x" pedig a hozzáadott víz térfogata) → (70V+70x)=100V, ebből pedig 7x=3V következik, vagyis x=(3·V)/7 cm³ lesz!

Tehát adott "V" cm³ 100%-os szeszhez hozzá kell öntenünk x=(0,4286·V) cm³ vizet és megkapjuk a 70 tf.%-os elegyünket!

Mivel most (V+0,4286V)=500 , így 1,4286V=500, melyből V=350 köbcenti az alkohol, ehhez kell 150 köbcenti víz és így fog elkészülni az elegy! :)
Módosítva: 7 hónapja
0