Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK HÁZI

Főoldal » Középiskola » Matematika
329
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Nézzük külön, egyenletenként:
1. egyenlet: a=9, b=-5, c=-1 a diszkriminánsa D=√(b²-4ac)=√(25+4×9×1)=+√61 , két megoldása van ;
2. egyenlet: a=-1, b=+1, c=-4 a diszkriminánsa D=√(1-4×1×4)=(1-16)=-15, negatív, így nincs megoldása ;
3. egyenlet: a=1, b=-3,8 és c=0 a diszkriminánsa D=√(14,44-4×1×0)=+3,8, pozitív, két megoldása van ;
4. egyenlet: a=16, b=-24, c=9 a diszkriminánsa D=√(576-4×16×9)=√(576-576)=0, nulla, egy megoldása van! :)
1