Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK HÁZI

Főoldal » Középiskola » Matematika
312
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az elsőnél (x+7)² szerepel benne, kiegészítve (x+7)²+1 lesz, a négyzetes tagon kívűl +1-es tag szerepel még benne.
Nincs megoldása az (x+7)²=0-1=-1 miatt a másodfokú kifejezésnek, nincsenek gyökei!

A másodiknál (x-2)² szerepel benne, kiegészítve (x-2)²-5 lesz, itt tehát a négyzetes tagon kívűl a +5-ös tag szerepel még benne.
Ennek már van megoldása, kettő is: x₁=+√5+2 az egyik, és x₂=-√5+2 a másik! :)
1