Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
422
Kérlek segítsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Szia!

1. feladat: A metszet elemei (szerintem) a (3;4;5;6) elemsorozat lesz!
2. feladat: 6!=1×2×3×4×5×6(×1)=720, tehát ennyiféle lehet a sorrend!
3. feladat: B, C, és az E a helyes (szerintem), ezeket kell aláhúzni!
4. feladat: 85% tehát a 10.200 Ft, így a 100% → (100/85)×10.200=12.000 , tehát ennyi Ft volt az értéke ezelőtt!

5. feladat: x=3-nál van a másodfokú függvény minimuma és f(x)=-1 itt a függvény értéke!
6. feladat: V(tégla)=45×120×135=729.000 cm³ , de mivel ennyi a kockáé is → V(kocka)=a³=729.000 → a=90 cm a kocka élhossza!

8. feladat: A kettőt elhagyva a kitevőkre (x-1)=4 adódik , melyből x=5 jön ki!
9. feladat: Mivel 6×16=96, ezért csak 16 ciklus fér bele 4-gyel kezdődően, tehát a 17. ciklusra 4 nap fog maradni, ezért az még munkanap lesz, így a 100. napon dolgozni fog az illető!
Módosítva: 7 hónapja
1

10. feladat: a₂=5×(-2)+1=(-10+1)=-9 a sorozat második tagja ; a₃=(-9)×(-2)+1=(18+1)=19 a sorozat harmadik tagja!

11. feladat: A KP-szakasz épp a kör sugara lesz, nagysága → KP=√(-1-3)²+(5-2)²=√(16+9)=√25=5 egység lesz a kör sugara ; a kör egyenlete pedig (x-3)²+(y-2)²=25 lesz , mert a sugár négyzetét kell beírni a kör-egyenletben!

Ennyire futotta, ennyit tudtam megoldani, illetve segíteni! :)

Üdv.: Ármós Csabi segítő Db.-ből (50 éves)
1

12. feladat: Szerintem itt komplementerrel kell számolni: P(legalább 11)=(1-3/36)=33/36=0,9167 a valószínűsége , ami 91,67 %-ot jelent! (Szerintem!)

A kedvező esetek száma itt 3, mert 5+6, 6+5, ill. 6+6 kombináció, dobáskimenetel lehet!
Módosítva: 7 hónapja
1