Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
450
kérlek segítsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

1. feladat: A megoldóképlettel x₁₂=(2±√(4+4×1×8))/(2×1)= (-2±6)/2 , tehát ebből x₁=2 és x₂=-4 a két gyök!

2. feladat: Felírható, hogy: 2x+3x+7x=180⁰ , azaz 12x=180⁰ és ebből x=15⁰ → a legkisebb szög (2x)=30⁰ tehát!

3. feladat: (100/30)×12 gramm= 40 g a napi maximális cukorbevitel!

6. feladat: 3×4×4×4=192-féle lehet a sorrendje a fagyigombócoknak! (3×(4 a köbön))!

7. feladat: AD= (b+2f) a képlete nyilakkal felírva a betűk felett a vektorunknak!

8. feladat: 1458 (1+4+5+8) összeg 3-mal osztható, de nem 5-re vagy nullára végződik a szám, így 5-tel NEM osztható ; ugyanilyen jellegű az 1848 is, tehát a keresett két szám ami megfelel az az 1458 és az 1848 lesz!

9. feladat: sin α=60/300=6/30=1/5=0,2 , visszakeresve a szöget alfára : α=11,54⁰, ennyi az emelkedési szög!
Módosítva: 7 hónapja
1

10. feladat: Átrendezve y=2x-5 az egyenlete, egy irányvektora mondjuk (1; -3) miatt → i-3j , ezért a normálvektora ennek -3j-i lesz!
Ha párhuzamos egyenest keresünk, akkor a meredeksége annak is m=2 lesz, egyenletére y=2x+b írható fel és az "x" meg az "y" helyére beírjuk a pont koordinátáit → 1=(2×2+b) egyenletből b=(1-4)=-3 adódik, ezért a keresett egyenes: y=2x-3 lesz!

11. feladat: a₂=6=(a₁×q) és a₃=-12=(a₁×q²) , ha a harmadik tagot osztjuk a másodikkal: q=(-12/6)=-2 adódik, ez a hányados (vagy kvóciens) ; S₁₀=a₁×(q a 10-ediken -1)/(q-1)= -3×((-2) a tizediken)/(-3)=(-2 a tizediken)=+1024 lesz a 10 tag összege!

12. feladat: 2,3,3,3,4,4,4,4,4,5,5,5,5,5,5 sorrendbe rendezve, azaz ez 15 db jegy, mivel ez páratlan, a medián a középső elem lesz, ez pedig a 4 lesz ; a módusz pedig a leggyakoribb elem a számsorozatban és ez az 5 lesz, mert ebből van a legtöbb! :)

Sajnos a többit én nem tanultam, azokban nem tudok segíteni! Ennyi telt tőlem!

Üdv.: Csabi Debrecenből (50 éves segítő)
Módosítva: 7 hónapja
1