Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mozgások és erők

Főoldal » Középiskola » Fizika
453
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Kezdetben van egy 0,5*m*v1*v1 mozgasi energiaja, ami a csuszas kozben csokken, egy resze atalakul surlodasi energiava. 24 cm csuszas utan a mozgasi energia 0,5*m*v2*v2, ahol v2=0,5*v1
a, 1/4-ere, mert 0,5*m*v1*v1=Esurlodasi+0,5*m*0,5*v1*0,5*v1
Esurlodasi=0,375*m*v1*v1, ez 3/4-e a kiindulasinak, tehat marad 1/4 mozgasi
az 1/4 mozgasi energia miatt meg 8 cm-t tesz meg (3/4 energia felhasznalasaval tett meg 24-et)
1