Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Középiskola » Matematika
404
Segítséget szeretnék kérni ennek a feladatoknak a megoldásban
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.
a) `3(2-sqrt20)+sqrt180=6-3sqrt20+sqrt180=6-sqrt{9*20}+sqrt180=6-sqrt180+sqrt180=6`

b) `(5+1/2)(5-1/2)=(10/2+1/2)(10/2-1/2)=11/2*9/2=99/4`

c) `(1+1/2+1/3+1/6)^2-(1+1/2+1/3+1/6)=(6/6+3/6+2/6+1/6)^2-(6/6+3/6+2/6+1/6)=`
`=(12/6)^2-12/6=2^2-2=4-2=2`

d) `2/5(2/3+1)-(2-4/3)=2/5(2/3+3/3)-(6/3-4/3)=2/5*5/3-2/3=10/15-2/3=2/3-2/3=0`

e) `"1,75":"0,25"-2(17/4-"2,25")=7-2("4,25"-"2,25")=7-2*2=7-4=3`
Módosítva: 7 hónapja
1