Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok!10dik osztályos feladat

Főoldal » Középiskola » Matematika
379
Segítséget szeretnék kérni egy Függvényes feladatra!15ös feladat!Köszönöm szépen!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

4
a)
x²-5x=0
x*(x-5)=0
zérushelyek:0 és 5
0

b)
2x²+12x=0
2x*(x+6)=0
zérushelyek: 0 és -6
0

c)
-x²-7x=0
-x*(x+7)=0
Zérushelyek: 0 és - 7
0

d)
-2x²-9x=0
-2x*(x+4,5)=0
Zérushelyek: 0 és -4,5
0