Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Háromszög szögeinek meghatározása!

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Az ABC háromszögben jelölje a=BC, b=CA, c=AB valamint `alpha=angleA`, `beta=angleB`, `gamma=angleC`. Tegyük fel, hogy `tan \ alpha/2+tan \ beta/2=tan \ gamma/2`.

Bizonyítsd be, hogy a+b=c!

Határozd meg a háromszög szögeit!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ha a+b=c, akkor nem lehet háromszög, mível a+b>c-nek kell teljesülni.
1