Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mozgások és erő

Főoldal » Középiskola » Fizika
419
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
h1=3m
h2=5m

Induláskor van egy m*g*h1 (itt a h1-->3 méter lesz) helyzeti energia + egy 1/2*m*v2 mozgási energia.

Ennek 10 %-a elvész, tehát ennek a 0,9 szerese lesz egyenlo az m*g*h2 (h2--> 5 méterre pattan vissza).

Behelyettesítés után:
m*g*3+0,5*m*v2=(m*g*5)/0,9
.....
Ebből átrendezve v-re, kijön a 7,14 m/s
Tehát: v=7,14 m/s sebességgel dobtuk le a labdát.
Módosítva: 8 éve
1