Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szög mehatározás

Főoldal » Középiskola » Matematika
413
Az ABC háromszögben adott, hogy a=BC=10 cm, b=AC=7 cm továbbá a háromszög köré írt körének sugara R=6 cm.Határozd meg az `alpha=angleA` és `beta=angleB` szögek minden lehetséges nagyságát.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

R=a/(2×sin α) képlettel 6=10/(2×sin α) miatt 12×sin α=10 képletből sin α=0,8333 és ennek megfelel egy hegyesszög és egy tompaszög is, azaz α₁=56,44⁰ , valamint α₂=(180⁰-56,44⁰)=123,56⁰ !

R=b/(2×sin β) képlettel 6=7/(2×sin β) miatt 12×sin β=7 képletből sin β=0,5833 és ennek is ugyanígy, mint az előbb, megfelel egy hegyesszög meg egy tompaszög is, azaz β₁=35,69⁰, valamint β₂=(180⁰-35,69⁰)=144,31⁰ lehetséges ! :)
0