Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Szög meghatározás!

Főoldal » Középiskola » Matematika
398
Az ABC háromszögben a=BC= 8 cm oldalhoz tartozó szög α=45°, b=AC=6 cm oldalhoz tartozó szög β ismeretlen. A háromszög területe T=12 cm². Határozd meg a β szög nagyságát!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Kiszámolható még a gamma-szög is: T=(8×6×sin gamma)/2=12 , így (sin gamma)=0,5, tehát a gamma-szög nagysága 30 fokos lesz! Ekkor viszont a béta-szög: (180-30-45)=105 fokos kellene, hogy legyen!
Módosítva: 8 hónapja
0