Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS kellene egy kis segítség-Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
326
Segitsetek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

5
1)
a₂=7
a₁=7-d
a₃=7+d
a₈=7+6*d
a₃=gyök alatt(a₁*a₈)
(a₃)²=a₁*a₈
(7+d)²=(7-d)*(7+6d)
49+14d+d²=49+42d-7d-6d². /-49-35d+6d²
7d²-21d=0. /:7
d²-3d=0
d*(d-3)=0
d₁=0,ekkor a₁=7-0=7 a₂=7+0=7,a₈=7+6*0=7(Ell:7²=7*7),q=a₂:a₁=7:7=1
d₂=3, ekkor a₁=7-3=4, a₂=7+3=10 a₈=7+6*3=25 (Ell. :10²=4*25)q=a₂:a₁=10:4=2,5

0

2)
középső elem:a₃=25:5
a₁=5-2d
a₂=5-d
a₃=5+2d
(a₂)²=a₁*a₃
(5-d)²=(5-2d)*(5+2d)
25-10d+d²=25+10d-10d-4d². /+4d²-25
5d²-10d=0. /:5
d²-2d=0
d*(d-2)=0
d₁=0,a₁=5,a₂=5,a₃=5,a₄=5, a₅=5 (Ell. :5²=5*5)
d₂=2, a₁=1,a₂=3,a₃=5,a₄=7, a₅=9(Ell.:3²=1*9)
0

3)2,4,8,12
0

4)(-9+36=27)
q=27:(-9)=-3
a₁=(-9):(-3)=3
0

40+50+60+70+80+90+100=490, így a 8. napon
0