Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika hazi! SOS!!!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1727
Egy mechanikai hullam terjedesi sebessege a levegoben 340 m/s a vizben 1490 m/s. Mekkora a viz levegohoz viszonyitott toresmutatoja? Mekkora a levego vizhez viszonyitott toresmutatoja?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Törésmutatót a Snellius-Descartes törvény szerint lehet kiszámolni:
n1,2=sinα/sinβ=c1/c2=állandó

Adatok:
levegő: 340 m/s
víz: 1490 m/s
Tehát a törésmutató az első esetben:
n=1490/340=~4,38
Másik esetben:
n=340/1490=~0,23
Módosítva: 8 éve
0