Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sos Biokémia!

Főoldal » Középiskola » Kémia
300
Az első feladatot megcsináltam. A másik kettőben szeretnék segítséget kérni. Előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
kémia, sos, Ionvegyületek
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

2-es:
Lítiummal: Li₂O , LiBr, LiCl ; Káliummal: K₂O , KBr, KCl ; Kalciummal: CaO , CaBr₂ és végül CaCl₂ !

3-as: Moláris tömegeik sorban:
M(lítium-oxid)=2×6,9+16=29,8 g/mol
M(lítium-bromid)=6,9+79,9=86,8 g/mol
M(lítium-klorid)=6,9+35,45=42,35 g/mol
M(kálium-oxid)=2×39,1+16=94,2 g/mol
M(kálium-bromid)=39,1+79,9=119 g/mol
M(kálium-klorid)=39,1+35,45=74,55 g/mol
M(kalcium-oxid)=40,1+16=56,1 g/mol
M(kalcium-bromid)=40,1+2×79,9=199,9 g/mol
M(kalcium-klorid)=40,1+2×35,45=111 g/mol ! :)

Remélem érthetők a számolások és tudtam segíteni!
0