Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nem ertem az egeszet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
363
Nem ertem az egeszet
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Kérlek segítsetek, Nem ertem az egeszet
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
Szia!

6. feladat megoldásai:
(21)-es: (16+8)=24 a végső szám, az eredmény ;
(22)-es: (36-27)=9 a végső szám, az eredmény ;
(23)-as: (-8)×(-1/2)=(+4) a végső szám, az eredmény!

7. feladat megoldása:
(24): Az ötödik aktiválás után: (6×6×6×6×6)=6⁵ lesz az ereje, 6⁵=7776 a végső ereje számban kifejezve! :)
Módosítva: 8 hónapja
0

8+8=16
36-9=25
-8*(-1/2)=4
6^5=6*6*6*6*6=7776

Az előtte lévő feladatoknál szerintem az első szám a feladatszám
Módosítva: 8 hónapja
0