Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Léghajóból kidobott bomba

Főoldal » Középiskola » Fizika
313
Amit eddig számoltam:
H₁=600m; H₂=400m; mb= 80kg; m₁=30kg; m₂=mb-m₁=50kg

H₁=g*t₁²/2 =>t₁= 2H₁/g = 120 =10,9544s (Szétrobbanásig eltelt idő)
vr=g*t₁=109,544m/s
H₂=vr*t₂+g*t₂²/2 => g/2*t₂²+vr*t₂-H₂=0 Innen t₂=3,1877s (robbanás után eltelt idő a leesésig) [másik megoldása a másodfokúnak negatív]

m₁v₁=m₂v₂ =>v₂=v₁*m₁/m₂=200*30/50=120m/s

Na most azt gondolnám, hogy a bomba két része egymástól elfele repül, tehát Δv=v₁+v₂=320m/s
A kettő között a táv: D=Δv*t₂=320*3,1877s=1020,44m

A megoldókulcs szerint ennél jóval kevesebb, mit rontottam el?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Szia!

Tapody Éva fizika tanárnő megoldása! Szerinte rossz a megadott végeredmény! :)

Üdv.: Csabi Db.-ből (50 éves)
0