Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika hazi SOS!!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1570
A hullámkádban lévő víz felületén egy lemezzel 8 Hz rezgésszámú egyeneshullámot keltünk. A kialakuló 1 cm hullámhosszúságú hullám 45 fokos beesési szöggel érkezik a sekélyebb víz egyenes határához. Az új közegben kialakuló hullám hullámhossza 0,7 cm?
Mekkora sebességgel terjed a hullám a mélyebb és sekélyebb vízben, Mekkora a törési szög ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Adatok:
f = 8 Hz (rezgésszám)
λ1=1 cm= 10-2 m (hullámhossz)
λ2= 0,7 cm = 7*10-3 m
α = 45° (beesési szög)
c1,2 = ?
β = ?

λ=c/f--->c=λ*f
Ebből kijön c1 illetve c2....

Törési szög meghatározása:

sinα/sinβ=c1/c2

Innen a törési szög(β) átrendezéssel kiszámítható......


Módosítva: 8 éve
0