Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek másodfokú függvények

Főoldal » Középiskola » Matematika
288
g(x)=(x+5)^2+1 függvényt kellene ábrázolni és jellemezni. Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Matematika, másodfokú, függvények
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Nekiálltam
0

g(x) =(x+5)²+1 Ábrázold a következő pontokat:(-9;17);(-8;10)...
g(-9) =(-9+5)²+1=16+1=17
g(-8) =(-8+5)²+1=9+1=10
g(-7) =(-7+5)²+1=4+1=5
g(-6) =(-6+5)²+1=1+1=2
g(-5) =(-5+5)²+1=0+1=1
g(-4) =(-4+5)²+1=1+1=2
g(-3) =(-3+5)²+1=4+1=5
g(-2) =(-2+5)²+1=9+1=10
g(-1) =(-1+5)²+1=16+1=17
ÉT:]-∞;∞ [
ÉK:[1;∞[
Monoton csökken:] - ∞;-5]
Monoton nő:[-5;∞[
zérushely:nincs
Módosítva: 9 hónapja
0

Csatoltam képet.
0