Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Elipszis területe!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
280
Számítsuk ki az x²/4 + y²=1 egyenletű ellipszis területét!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
Nekiálltam
0

x²/4=0. /*4
x²=4
x₁=-2 és x₂=2,így az elipszís nagy tengelye x₂-x₁=2-(-2)=4
elipszís fél nagy tengelye a=4/2=2

y²=1
y₁=-1 és y=1, így az elipszís kis tengelye y₂-y₁=1-(-1)=2
elipszís fél kis tengelye b=2/2=1

T=a*b*π=2*1*π=2π
1