Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítésg matek feladat megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
240
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Nekiálltam
Cn= n*(n-1)+2
1. oszlop: c1=1*(1-1)+2=1*0+2=2
4. oszlop: c10=10*(10-1)+2=10*9+2=92
6. oszlop: c100=100*(100-1)+2=100*99+2=9902
2. oszlop:
Cn=n*(n-1)+2=8. /-8
n²-n-6=0=(n-3)*(n+2)
n1=3 n2=-2, ez nem megoldás
C3 és n=3
3. oszlop:
Cn=n*(n-1)+2=74. /-74
n²-n-72=0=(n-9)*(n+8)
n1=9 n2=-8, ez nem megoldás
C9 és n=9
5. oszlop:
Cn=n*(n-1)+2=602. /-602
n²-n-600=0=(n-25)*(n+24)
n1=25 n2=-24, ez nem megoldás
C25 és n=25

Módosítva: 9 hónapja
1