Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Területszámítás!

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
263
Határozzuk meg az y=x² és az y= x  függvények görbéi által határolt területet!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
Ábrázolod ezt is vagy kiszámolod a metszéspontokat úgy ahogy az előzőben leírtam. És megkapod az integrál határait is, hogy `[0;1)`. Majd kiszámolod úgy ahogy az előző feladatban is.

`"T"=int_0^1sqrtxdx-int_0^1x^2dx=int_0^1(sqrtx-x^2)dx=[x^(3/2)/(3/2)-x^3/3]_0^1=(2sqrt(x^3))/3-x^3/3=(2sqrt(x^3)-x^3)/3=(2*sqrt(1^3)-1^3)/3=color(red)(1/3)`
2