Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell kiszámolni a területét a képen szereplő nyolcszögnek?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
704
Hogy tudnám ezt megoldani? Köszi a válaszokat!


http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=68220180130_184232.jpg
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Ha megnézed az ábrát, akkor a függőleges él az alaplapot három részre osztja; középen lesz egy téglalap, melynek oldalai 6 és 10 cm hosszúak, így annak a területe 6*10=60 cm², a másik két rész egy-egy trapéz; ezekről azt tudjuk, hogy a párhuzamos oldalak hossza 10 és 6 cm hosszú, ezek távolsága (a trapéz magassága) 2 cm hosszú, így 1 trapéz területe (6+10)*2/2=16 cm², 2 trapéz területe 32 cm². 60+32=92, tehát 92 cm² a hatszög területe.
1