Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
241
A gyökvonás azonosságai szerint végezze el a műveleteket!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, `root()(49*81)` = `root()(7^2*9^2)` = `root()(63)^2` = `color(red)("63")`

vagy = `root()(49)*root()(81)` = `7*9` = 63

b, `root()(25*10^8)` = `root()(25)*root()(10^8)` = `5*10^4`
-1