Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

MATEK SOS

Főoldal » Középiskola » Matematika
271
Írja fel 10 hatványaként
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a, =`(10^(-3))^5*(10^(-1))^3` = `10^(((-3)*5+(-1)*3))` = `10^((-15-3))` = `10^(-18)`

b, =`((10^(-1))^(-5))/((10^(-3))^(-3))` = `10^(((-1)*(-5)-(-3)*(-3)))` = `10^((5-9))` = `10^(-4)`

c, = `((10^(-3))^3)/((10^(-1))^5)` = `10^(((-3)*3-(-1)*5))` = `10^((-9+5))` = `10^(-4)`
-2