Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matematika példa megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
213
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Az 1 cm oldalú hatszög területe: T(hatszög)=6×T(szabályos háromszög)=6×(√3/4)=1,5×√3=2,598 cm²
Egy szabályos háromszögre felírható: T(Δ)=(1×1×sin 60⁰)/2=√3/4 cm² ; A két gúla térfogata pedig összesen együtt: V=(2,598×2)/3+(2,598×5)/3=6,0622 cm³=0,0060622 dm³ → m(dísz)=0,0060622×3,1=0,018793 kg=18,793 g ! :)
Módosítva: 9 hónapja
1