Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometrika

Főoldal » Középiskola » Matematika
289
Egy paralelogramma oldalainak hossza 10cm és 16cm, az egyik szögének nagysága 100°. Mekkora a paralelogramma átlói, mekkora a területe?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1

Terület:
T=a*b*sinγ=10*16*sin100=

Átlókra a felírva a cosinus tétel:
e²=a²+b² - 2*a*b*cos100=10²+16² -2*10*16*cos100=
f²=a²+b²-2*a*b*cos(180-100)=10²+16² -2*10*16*cos80=
0