Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenáram

Főoldal » Középiskola » Fizika
274
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Felírod a hurokegyenletet:

`IR_1+IR_2+IR_3=24`

Az R2 ellenállás: `R_2=U_2/I=8/I`

Az R3 ellenállás: `R_3=P_3/I^2=8/I^2`

Ezeket behelyettesíted a hurokegyenletbe: `8I+8+8/I=24`

`8I^2+8I+8=24I`

`8I^2-16I+8=0`


`I={16±sqrt{256-256}}/16=1A`


Az R2 ellenállás: `R_2=U_2/I=8/1=8Ω`


Az R3 ellenállás: `R_3=P_3/I^2=8/1^2=8Ω`
1