Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Házi feladat

Főoldal » Általános iskola » Fizika
284
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Házi feladat
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a)
1 és 5-egyenletesen változó mozgás, azon belül gyorsuló
2 és 4 - egyenletes mozgás
3 - egyenletesen változó mozgás, azon belül lassuló
b)
s1=(0 m/s+15 m/s)/2 *2s= 15 m
s2=15 m/s * 2s = 30 m
s3=(15 m/s + 10 m/s) /2 * 1s = 12,5 m
s4=10 m/s * 1s = 10 m
s5=(10 m/s + 20 m/s)/2 * 2s = 30 m
s=s1+s2+s3+s4+s5=15+30+12,5+10+30=97,5 m
c)
v=s/t=97,5 m : 8s = 12,1875 m/s=43,875 km/h
0