Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika feladat

Főoldal » Középiskola » Fizika
266
Egy autópályán a 108 km
h sebességgel hala
dó autó 150 m úton fékeződik le egyenlete
sen lassulva.
a) Mennyi idő alatt állt meg az autó?
b) Mekkora út megtétele után csökken a jármű se
bessége az eredeti sebesség felére? Á
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
v átlag= 108 km/h : 2 = 54 km/h= 15 m/s (108 km/h = 30 m/s
s=150 m
a)
t=s / v átlag= 150 m / 15 m/s = 10 s
b)
a=v/t=30 m/s : 10 s = 3 m/s²
v/2=108 km/h :2 = 54 km/h = 15 m/s
t1=(108 km/h - 54 km/h) : 3 m/s² = 54 km/h : 3 m/s² = 15 m/s : 3 m/s² = 5 s
v=(108+54):2=81 km/h=22,5 m/s
s1=t1 *v= 5 s * 22,5 m/s = 112,5 m
0