Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi az x értéke?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
266
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem, hogy 13. b) feladatban mennyi az x értéke?
Előre is köszönöm a segítséget!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

Beszorozva 2-vel mindkét oldalt, kapjuk: x-1=2·(2x-2) , rendezve x-1=4x-4 , tehát 3x=3 adódik, melyből x=1 a gyök! :)

Ellenőrzés: bal oldal → 2+0/2=2+0=2 ; jobb oldal → 2×1=2 , mindkét oldal kettő, tehát jól számoltunk!
1