Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Koordinátageometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
263
Adva van az ABC háromszög, ahol A(-2;-3), B(-1;4), C(4;3)
a, Add meg a háromszög három oldalfelező pontját
b, Add meg a csúcspontokból a szemközti oldalfelező pontokba mutató vektorokat
c, Add meg az AB, BC és CA oldalvektorokat
d, Mekkorák a háromszög oldalai?
e, Mekkora két-két oldalvektor összege és különbsége?
f, Add meg az oldalfelező pontok által meghatározott vektorokat
g, Milyen hosszúak az oldalfelező pontok által meghatározott vektorok?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a)
Fab=((-2-1):2;(-3+4):2)=Fab=(-3/2;1/2)
Fac=((-2+4):2;(-3+3):2)=Fac=(1;0)
Fbc=((-1+4):2;(4+3):2)=Fbc=(3/2;7/2)
1