Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sin2x+2sin²x=1

Főoldal » Középiskola » Matematika
303
Mi a megoldás levezetve?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, házi, nehéz, utalom a matekot
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

2·sinx·cosx=sin²x+cos²x-2sin²x , rendezve 2·sinx·cosx=(cos²x-sin²x) , vagy 2·sinx·cosx= sin 2x miatt cos 2x=sin 2x írható föl, ebből pedig felírható a tangens:
tg 2x=1, melyből 2x=(45 fok)+k×(180 fok) , azaz x=(22,5 fok)+k×(90 fok) lesz a megoldás, ahol a "k" egész szám, vagy nulla, lehet pozitív és negatív egész is! :)
Módosítva: 10 hónapja
1