Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki segítsen

Főoldal » Általános iskola » Kémia
324
Az alábbi feladatban akadtam el
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
a,

Tömeg alapján: `Na^+`, `Mg^(2+)`, `Ca^(2+)`, `HCO_3^-`

Anyagmennyiség alapján ki kell számolni, elosztod az értékeket az atomtömegekkel:

`Na^+`: `21/23` = 0,913 `(mmol)/l`

`Mg^(2+)`: `26/24.3` = 1,070 `(mmol)/l`

`Ca^(2+)`: `63/40` = 1,575 `(mmol)/l`

`HCO_3`: `378/61` = 6,197 `(mmol)/l`

b,

Három kation van és egy anion; ezekből háromféle vegyületet tudsz képezni:

`NaHCO_3` ; `Mg(HCO_3)_2` ; `Ca(HCO_3)_2`

c, Ábra

d, Itt pont előttem egy szentkirályi van, ez nagyjából egyezik az elsővel: `Ca^(2+)`: 63 mg/l ; `Na^+`: 21 mg/l ; `Mg^(2+)`: 26 mg/l ; `HCO_3^-`: 400 mg/l ; összes: 520 mg/l.

e, Húzd alá: buborékos, szénsavas, széndioxiddal dúsított

0