Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek szépen segítsetek

Főoldal » Középiskola » Matematika
340
Számítsátok ki az ismeretlen szögek mértékét, ha tudjátok hogy A,O,B illetve E,O,F kollináris,valamint (OE és (OG szögfelezők!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
COE szög = AOE szög=BOF szög =2x, így
2x+2x+90+x+x=180. /ö.v.
6x+90=180. /-90
6x=90. /:6
x=15. /*2
2x=30
0