Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Grafikusan az alábbi egyenletrendszereket,hogy kell megoldani?Köszönöm

Főoldal » Középiskola » Matematika
334
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Például az a):
Mindkét egyenletből kifejezed az y-t:
3x−y=−9
2x+y=−11

y=3x+9
y=−2x−11

Ezek egyenesek egyenletei, mindkettőt ábrázolod egy közös koordináta rendszerben. A két egyenes metszéspontja adja az egyenletek megoldásait. Csatoltam egy képet, ezen a piros az y=3x+9, a zöld az y=−2x−11. A két egyenes metszéspontja x=−4 és y=−3 pontnál van, ezek a fenti egyenletek megoldásai. Ellenőrzésként helyettesítsük be ezeket az egyenletekbe:
3x−y=3·(−4)−(−3)=−12+3=−9
2x+y=2·(−4)−3=−8−3=−11
A többit ugyanilyen módon lehet megoldani.
0