Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számitsd ki

Főoldal » Általános iskola » Kémia
302
Csak a 3 feladat kell Köszönöm
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szia!

Ezt a könyvet nem ismerem! :)
m(szennyeződés)=0,05×7=0,35 g , tehát a két komponensre felírható (vasra és a kénre) , melyben (2·x) a kén és "x" a vas, felírható a következő egyenlet → x+2·x=(7-0,35) , azaz 3·x=6,65 , tehát ebből x=2,217 g a vas a keverékben és ennek kétszerese, azaz 4,433 g a kén tömege! :)

Ennyi a levezetése, remélem érthető és tudtam segíteni!
0