Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Függvény ábrázolása és elemzése

Főoldal » Középiskola » Matematika
325
Az elemzésnek csak a következőket kell tartalmaznia: 1. értelmezési tartomány 2. értékkészlet 3. szélsőérték 4. monotonitás
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Az ábrázolást a linkre kattintva eléred: https://www.geogebra.org/calculator/sduzgjtk

Értelmezési tartomány: `"ÉT"=color(red)("]"-oo;+oo"[")` tehát minden valós `x`-re értelmezve van.


Értékkészlet: `"ÉK"=color(red)("["0;+oo"[")` nincsen felső korláta hiszen `3/5x+4` tetszőlegesen nagy lehet.


Zérushely: `"Zh"=abs(3/5x+4)=0=>3/5x+4=0=>3/5x=-4=>color(red)(x=-20/3)` itt érinti a függvény az `x` tengelyt.


Monotonitás:

- SZMN: `color(red)(x in"["-20/3;+oo"[")`

- SZMCS: `color(red)(x in"]"-oo;-20/3"]")`
0