Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Mennyi só válik ki

Főoldal » Középiskola » Kémia
381
Van 109g kristály vizes cink-szulfátunk ehhez hozzáadunk 56g vizet 80 fokon. ezt lehűtjük 20 fokra. mennyi kristályvizes cink szulfát válik ki. 80 fokon 100g víz 154,3got old és 20 fokon 96.9g-ot old (kristályvizes oldhatósága). MZnSO4=161.4g a kristályvizesé meg 287.6g
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

2
Szia!

20 fokon 100g víz csak 53,4 gramm-ot old a vízmentesből, itt jön ki a HIBA! :)
0

Mert 109 g kristályvizes sót teljesen fel kell oldani, 56 g víz nem elég ehhez!
Teljes mértékben, ahhoz hogy telített oldat legyen, 70,642 g víz kellene!

Ha így írjuk fel az egyenletet, akkor: (179,642-x)=(154,38/54,38)×(61,17-0,5612x) lesz ez, ebből 179,642-x=173,656-1,5932x , azaz így is negatív érték jönne ki, azaz hogy nem válik ki semmi! :(
0