Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matematika példa megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Rombusz alapú hasáb alapéle 5 cm, a rombusz hegyesszöge 24 fok. A hasáb magassága 25 cm. Mekkora a felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A rombusz területe: T=5×5×sin 24⁰=25×0,4067=10,168 cm² lesz!

A felszínhez két ilyen rombusz területe kell és a palást, ami 4 db téglalap (egybevágó): A=2×T+P=20,337+4×5×25=520,337 cm² lesz a felszín ; a térfogat pedig → V=T×M=10,168×25=254,2 cm³ értékűnek adódik! :)
2