Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
491
a2005-kell csak
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`"q"=root(n-k)(a_n/a_k)=root(11-4)((-64*sqrt2)/(-8))=root(7)(8sqrt2)=sqrt2`


`a_"n"=a_"k"*"q"^("n"-"k")`

`a_2005=a_11*"q"^(2005-11)=-64*sqrt2*sqrt2^(1994)=-2^6sqrt2*2^997=color(red)(-2^(1003)sqrt2)`
0