Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
558
Ábrázolni kell ezt a függvényt

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Ez egy abszolútérték függvény, ami egy lineáris függvény tükörszimmetrikus változata. Az alapfüggvény az lenne, hogy `f(x)="1,5"x+4` és ennek az abszolút értékét vesszük, tehát ahol negatív lenne, ott felhajtjuk a tengely fölé.

A zérushelyet pedig úgy kapod meg, hogy egyenlővé teszed 0-val és elhagyod az abszolút értéket.

`"1,5"x+4=0=>"1,5"x=-4=>x=-8/3`
1