Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek feladat megoldásának segítség kérése

Főoldal » Középiskola » Matematika
479
Kocka éle 3 cm. Mekkora a kocka felszíne és térfogata? Mekkora egy lapátlója és egy testátlója?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A kocka felszíne: A=6·a²=6·9=54 cm² .
A kocka térfogata: V=a³=3³=27 cm³ .

A lapátlója a·√2=3×√2=4,243 cm ; testátlója a·√3=3×√3=5,196 cm nagyságú lesz! :)
1