Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matematika példa megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
468
Rombusz alapú hasáb alapéle 6 cm, az alaplap magassága 5 cm. A hasáb magassága 11 cm. Mekkora a felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

A rombusz területe: T=a·m=6·5=30 cm² , mivel a hasáb magassága 11 cm, így a térfogat: V=T×M=30×11=330 cm³ lesz!

A hasáb felszíne a két rombusz területéből és a palástból tevődik össze: P(palást)=4×6×11=264 cm² , tehát a hasáb felszíne A=P+2×T(rombusz)=264+2×30=264+60=324 cm² lesz! :)
1