Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek házi

Főoldal » Középiskola » Matematika
590
4.4es feladatbolt az e-t és az f-et old meg kerlek
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
e.)
`root(4)(2a^2bc)*root(4)(4a^2b^3)*root(4)(2c^3)=root(4)(2a^2bc*4a^2b^3*2c^3)=root(4)(16a^4b^4c^4)=color(red)(2abc)`


f.)
`root(5)(96a^6b^3)*root(5)(b^2/(3a))=root(5)(96a^6b^3*b^2/(3a))=root(5)(32a^5b^3*b^2)=root(5)(32a^5b^5)=color(red)(2ab)`
1