Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség kérés matematika példa megoldásában

Főoldal » Középiskola » Matematika
463
A 2. feladat a. és b. megoldásában kérek szépen segítséget.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`"V"=(4pi"r"^3)/3=(4*pi*2^3)/3=color(red)(32/3pi \ "cm"^3)`

`"A"=4pi"r"^2=4*pi*2^2=color(red)(16pi \ "cm"^2)`



b.)
`"V"=pi"r"^2"m"=pi*2^2*8=color(red)(32pi \ "cm"^3)`

`"A"=2pi"r"("r"+"m")=2*pi*2*(2+8)=color(red)(40pi \ "cm"^2)`
1