Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Új területképlet.

Főoldal » Középiskola » Matematika
488
Egy paralelogramma területe 45 cm²,két oldalának hossza 8 cm és 7,5cm. Mekkora a paralelogramma hegyesszöge?

Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Szia!

T=a·b·sin γ , ahol a gamma a két oldal által bezárt szög, ezért: 45=8·7,5·sin γ, azaz sin γ=45/60=0,75 , tehát visszakeresve a szöget, a γ=48,6⁰, ennyi a hegyesszöge! :)
0