Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás 5

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
549
Deriválja a következő egyenletet! f(x)=e^x/x+2
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`f'(x)=d/(dx)e^x/x+2=d/(dx)e^x/x+d/(dx)2=((e^x*x-e^x)+0)/x^2=color(red)((xe^x-e^x)/x^2)`
1