Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Deriválás 3

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
564
Deriválja a következő egyenletet! g(x)=(3^x+5^x)/7^x
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

1
`g'(x)=d/(dx)(3^x+5^x)/7^x=(d/(dx)(3^x+5^x)*7^x-(3^x+5^x)d/(dx)7^x)/(7^x)^2=((ln3*3^x+ln5*5^x)*7^x-(3^x+5^x)*ln7*7^x)/(7^x)^2=color(red)((ln3*3^x+ln5*5^x+(-3^x-5^x)*ln7)/7^x)`
1